Nyköpings Hockey

2005-04-23

Text och foto: Hjalmar Granath

Lördag Cup J18

Hann bara se dagens sista matcher för NH-lagen. Först lag Vit/BJ2 som hade en oavgjord match, två vinster och en förlust dittills. Det fanns teoretisk chans att gå till semifinal, men vi visste att Dynamo från Göteborg skulle vara svåra att rå på.

Min mesta fokus hamnade på Martin "Taggen" Gustafsson som spelade högerforward i tredje femman. Han var lätt att känna igen eftersom färgen på handskarna är udda.

Ett annat kännetecken är den ständiga beredskapen att gå till attack så fort det blir vittring. När lagkamraterna fick kontroll på pucken tog Taggen fart. Efter avslutade anfall höll han sig långt framme och störde motståndarnas uppspel.

När matchen var slut kom Taggen förbi fotobåset och frågade (som vanligt) vem som blivit bevakad den här gången. När jag svarade att det var honom jag hade bevakat blev han nästan förskräckt och menade att det kunde ju inte ha blivit bra statistik med tanke på hur matchen hade gått (brakförlust). Jag lugnade honom med att statistiken ska bedömas med hänsyn till omständigheterna. Alla spelare hade det tungt både fysiskt och mentalt eftersom det var fjärde matchen för dagen.

Taggen spelade åtta byten i första perioden och sju i andra. Av dessa var två i PP och ett i BP. Tiden var drygt sju minuter i varje period. Av åtta baklängesmål var han bara inne på ett. Att teka är inte hans favoritsysselsättning och det gick inte heller bra de två gånger han tekade. Resten var övervägande bra – tappade fyra puckar men tog åtta, passade fel två gånger men rätt fyra. En av passningarna var nära att ha blivit målgivande – det efterföljande skottet tog i stolpen. Sammanfattningsvis gjorde Taggen relativt bra ifrån sig.

NH tog timeout när baklängesmålen rasade in som mest. Ronny assisterade Kidde i båset. 0-7 vid sidbytet. Sedan ytterligare ett mål i baken i början av andra perioden. NH lyckades dock snygga till siffrorna och vann faktiskt andra perioden med 2-1 (men var underlägsna i skottstatistiken även i andra).

Vit får därmed nöja sig med att spela om femteplatsen i slutspelet och det är inte fy skam.

Svart spelade direkt efter Vit. Jag valde att "bara titta" på matchen, för kvällens rapport skulle bli sen ändå. Svart/BJ1 mötte ena laget som norska Frisk Asker deltog med. Det var en seriefinal för den gruppen. Svart hade en oavgjord match och tre vinster dittills vilket innebar en poäng mer än normännen och Svart kunde därmed säkra förstaplatsen med oavgjort. Men NH fick kämpa för att uppnå det. Normännen tog nämligen ledningen i första perioden och behöll den till mitten av andra.

Då kom Dennis loss och kvitterade!

Normännen tryckte på resten av matchen. Taktiksnack i en timeout mot slutet.

Det blev inga fler mål, så NH Svart blev därmed obesegrade i sin grupp och spelar semifinal imorgon. Spelarna var väldigt glada efter matchen och jag gläds med dem – grattis!

Nyare artikel: 2005-04-24 Söndag Cup J18 online

Äldre artikel: 2005-04-22 Inledning igen Cup J18