Nyköpings Hockey

2005-04-22

Text och foto: Hjalmar Granath

Inledning Cup J18

Cupen inleddes med NH Vit (BJ2) mot Lidingö 1. Det blev en mycket jämn match. Många målchanser och två bra målvakter (Lindberg i NH). NH tog ledningen (nr 29 Nylund), Lidingö hann dock kvittera före sidbytet.

NH hade en jättechans att ta ledningen igen. Det var chanser åt båda håll och det kunde ha slutat typ 4-4 men det blev inga mål i andra perioden, så matchen slutade 1-1.

Pekka hjälpte mig att skriva statistik för Stefan Söderberg som spelade center i tredje femman. Det blev drygt 5 minuters spel i båda perioderna fördelade på 6 respektive 5 byten. Orsaken till att det inte blev mer tid var att Stefans femma inte användes vid PP/BP.

Stefan vann 5 av 6 tekningar (!) och utöver det tog han pucken från motståndare 3 ggr, förlorade den 2 ggr, passade rätt 2 ggr och fel 3 ggr. Inga skott noterades. Han var inne på baklängesmålet. Det blev två närkampstacklingar. Jag växlar ord med Stefan längre ner, för ett annat intervjuoffer kom emellan direkt efter matchen.

Oskar Arvidsson var synlig i båset hela förra helgen och var med på lagfotot efter den cupen. Jag var nyfiken på hur tiden efter skadan varit och hur det ser ut framöver.

Det var i matchen mot Skå den 23 januari som Oskar bröt armen ungefär en decimeter ovanför handleden. Han hade just gjort en kanonbra första period och hade i det läget en riddare som i en ask. Fler riddare var på gång men tyvärr blev det istället skruvar och gips i en månad samt ett ofrånkomligt ärr.

Ett par veckor efter att gipset togs bort var Oskar igång med träningen och numera tränar han för fullt på is ihop med laget. Han siktar på att komma med som femte man till TV-pucken (utöver Levin, Nylund, Näslund och Oscarsson). Det blir träningslägren i sommar som avgör. Ska bli intressant att följa upp.

Tillbaka till Stefan. Han har varit back tidigare men har hamnat i anfallet av både egen och tränarens vilja. Först som forward och nu som center. Rollen som center är dock inte riktigt invand ännu och dessutom har inte femman hunnit spela ihop sig tillräckligt. Stefan var allt annat än nöjd efter matchen. Som forward brukade han vara i hetluften hela tiden. Ikväll försökte han mest hålla sig spelbar, men det blev inte det rätta flytet. En hel del beror antagligen på att det var lagets första match i cupen, så Stefan kommer att bita ihop och ge järnet i följande matcher.

Nyare artikel: 2005-04-22 Inledning igen Cup J18

Äldre artikel: 2005-04-17 Final Cup -89